Sociale raadslieden

E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
0570 547 300

Sociaal juridische dienstverlening

Sociaal juridische dienstverlening
Een Sociaal juridische dienstverlener biedt algemene ondersteuning voor inwoners van Deventer en met name ook voor nieuwkomers/statushouders in Deventer. Deze medewerker werkt laagdrempelig en heeft daarom inloopspreekuren. Je bent er zonder afspraak welkom.
Op het spreekuur is het mogelijk om het gesprek in het Turks te voeren.

Een Sociaal juridische dienstverlener biedt ondersteuning:

Gratis Energiecoach

De energiecoach!

Wil je energiebesparende maatregelen nemen, een lagere energierekening, geen koude voeten of tocht meer in huis, een bijdrage leveren aan een schoner milieu maar weet je niet precies waar te beginnen?

Dan zijn de energiecoaches van Deventer Energie de uitkomst voor jou!

Deventer helpt met isoleren

De energieprijzen stijgen hard. Ook benzine en boodschappen worden duurder. Het wordt steeds lastiger om elke maand rond te komen. Misschien geldt dat ook voor jou. Gelukkig heeft de gemeente goede regelingen voor inwoners die minder te besteden hebben. Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt en hoe je dat aanvraagt. Daar helpt de gemeente Deventer jou bij.

ReShare Store Deventer

Kleding kopen én iets goeds doen voor je medemens en het milieu, dat kan bij de ReShare Store: de tweedehands - en vintage kledingwinkels van Leger des Heils ReShare. Wij vinden opnieuw delen belangrijk, wat jij overhebt aan kleding kan iemand anders weer opnieuw dragen.

Stichting Geef Niet Op!

Het steunen en helpen van kwetsbare mensen die geen aansluiting hebben in de samenleving en in armoede leven.

Stichting het Burgerweeshuis en Kinderhuis (BWK)

De Stichting het Burgerweeshuis en Kinderhuis (BWK) ondersteunt schoolgaande of studerende kinderen.

Het Vergeten Kind

Het Vergeten Kind is er voor alle kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. We organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op hun leven. Tijdens deze activiteiten draait alles om ontspanning, samen plezier maken en positieve aandacht. We doen vooral veel actieve sport- en groepsactiviteiten en we zijn veel buiten. Ook verbeteren we opvanglocaties door deze leefomgevingen kindvriendelijk te maken, dit noemen we onze Hartenhuisprojecten.

Parentshouse Deventer

Ga je scheiden? Wil je in de buurt van je kinderen blijven wonen?
Parentshouses kan je daarbij helpen.

Voor kinderen met scheidende ouders moet nabijheid van beide ouders vanzelfsprekend blijven. Dit geeft kinderen de noodzakelijke warmte, veiligheid en vertrouwen in een periode van onrust en versterkt hun welzijn. Door het bieden van tijdelijke woonruimte waarbij beide ouders in buurt van hun kinderen kunnen wonen draag je bij aan het welzijn van de kinderen in een scheidingsperiode.

Leerlingenvervoer

Wie komt in aanmerking?
Voor leerlingenvervoer komt uw kind in aanmerking als hij/zij onderwijs volgt bij de volgende scholen:

  • basisonderwijs;
  • speciaal basisonderwijs;
  • (voortgezet) speciaal onderwijs;
  • regulier voortgezet onderwijs, als er sprake is van een structurele handicap en de leerling daardoor niet zelfstandig met de fiets of het openbaar vervoer naar school kan reizen.

 

Dierenvoedselbank

De voedselbank voor dieren in Deventer ondersteunt mensen met een inkomen onder het bestaansminimum door het verstrekken van diervoeding en andere benodigdheden voor hun huisdier.

Pagina's