Voedselbank Raalte e.o.

De Voedselbank Raalte e.o. is er voor mensen die om uiteenlopende redenen zodanig in (financiële) problemen zijn geraakt, dat zij geen of onvoldoende geld hebben om voedsel te kopen. De voedselbank zamelt gratis voedsel in waaruit voedselpakketten worden samengesteld.

Voedselpakketten die door de Voedselbank ter beschikking worden gesteld zijn bedoeld als noodhulp voor mensen die voor kortere of langere tijd financieel niet rond kunnen komen. De maximale tijd dat er voedselpakketten aan een deelnemer wordt verstrekt is drie jaar.

Aanmeld procedure

beschermingsbewind

 

 

Wat houdt bewind in?

Als iemand door zijn situatie niet goed voor zijn eigen financiën kan zorgen, kan bewind nodig zijn. Denk aan Alzheimerpatiënten, verslaafden, mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische patiënten of mensen met problematische schulden.

Wie onder bewind staat mag niet meer zelf beslissen over zijn goederen en vermogen. Maar hij blijft handelingsbekwaam. Hij mag bijvoorbeeld - zonder toestemming van de bewindvoerder of kantonrechter - wel zelf een testament maken, maar niet zijn huis verkopen.

Dubbele Kinderbijslag

 

Dubbele kinderbijslag voor thuiswonend kind met intensieve zorg

Voor een kind dat thuis woont en intensieve zorg nodig heeft, kunt u dubbele kinderbijslag krijgen.

 Wat zijn de voorwaarden

 - Uw kind is 3 jaar of ouder, maar jonger dan 18 jaar

 - Uw kind woont bij u thuis

Voorlopige Aanslag Inkomstenbelasting aanvragen

 

 

Waarom zou ik een voorlopige aanslag aanvragen?

Omdat u dit jaar al geld wilt terugkrijgen van ons. Of omdat u volgend jaar niet ineens een groot bedrag wilt betalen.

Normaal gesproken doet u volgend jaar aangifte inkomstenbelasting over dit jaar. Daarna krijgt u een definitieve  aanslag. En ontvangt of betaalt u het geld in 1 keer.

aangifte inkomstenbelasting doen

 

 

Waarom  aangifte doen?

Als u loon, een uitkering of een pensioen krijgt, houdt uw werkgever of uitkeringsinstantie daarover al belasting in en draagt deze af aan de Belastingdienst. U betaalt dus eigenlijk al belasting.

Kinderopvangtoeslag

 

 

Kan ik kinderopvangtoeslag krijgen?

U wilt dat uw kinderen goed opgevangen worden terwijl u werkt. En dat is zeker niet goedkoop. Daarom is er de kinderopvangtoeslag: een tegemoetkoming in de kosten van geregistreerde opvang. Lees hieronder de belangrijkste voorwaarden om kinderopvangtoeslag te kunnen krijgen.

U én uw partner werken of volgen een opleiding of een traject naar werk

Daardoor kunt u niet alle dagen zelf voor uw kind zorgen.

U werkt

Stichting Jarige Job

Heb jij of ken jij een kind van 4 t/m 12 jaar die zijn verjaardag niet kan vieren? Vraag dan 4 tot 6 weken voor de verjaardag een verjaardagsbox aan via onderstaand formulier.

 

Studentenreisproduct voor MBOérs jonger dan 18 jaar

Studentenreisproduct voor mbo'ers jonger dan 18

Gratis of met korting reizen

Ga je een voltijdse mbo-opleiding volgen? Dan kun je het studentenreisproduct aanvragen. Ook als je nog geen 18 jaar bent. Je kunt er gratis of met korting mee reizen met het openbaar vervoer. Vraag bij voorkeur 3 maanden van tevoren aan. Het studentenreisproduct is onderdeel van de studiefinanciering.

Voorwaarden

 Je kunt het studentenreisproduct krijgen als je:

Kinderopvangtoeslag

Voorwaarden voor kinderopvangtoeslag in 2016 

U kunt kinderopvangtoeslag krijgen als u en uw toeslagpartner aan de volgende voorwaarden voldoen:

Pagina's