Stichting Present Zwolle zet zich in voor ‘noaberschap’ in een modern jasje.
De missie  is om een brug te zijn tussen het aanbod van tijd, hart en handen van (groepen) vrijwilligers en mensen die een ontoereikend sociaal netwerk hebben, vaak in combinatie met een slechte gezondheid en/of moeilijke financiële situatie. De vrijwilligers zetten zich in voor projecten zoals:

  • opknappen vervuilde huishoudens van mensen met psychiatrische problemen
  • verhuizen alleenstaande tienermoeders
  • koken voor dak- en thuislozen
  • zingen Oud-Hollandse liedjes voor dementeren
  • brengen maandelijks een gezond voedselpakket bij een gezin die daarmee geholpen is (Buurten met Boodschappen)
  • doen maandelijks spelletjes bij een instelling
  • maken feestjes mogelijk waar dit niet vanzelfsprekend is

 

♦ PROJECTEN – hulp gedurende een dag/dagdeel  
Groepen vrijwilligers kunnen jouw cliënten onder andere helpen bij  Praktische Projecten, zoals het opknappen van een verwilderde tuin, verhuizen of het schilderen van een verwaarloosde woning. Jouw cliënt zorgt voor het benodigde materiaal, de vrijwilligers bieden tijd, hart en handen (en ze nemen vaak het nodige gereedschap mee).
Of vrijwilligers zetten zich in middels Sociale Projecten, bijvoorbeeld door een dagje uit te gaan met bewoners van jouw zorginstelling. Of door spelletje te doen met of te koken voor mensen in de (crisis)opvang.
Ook maken en delen vrijwilligers Zomerpakketten uit aan een gezin voor wie de zomer niet zo zonnig is. De vrijwilligers brengen dit aan het begin van de zomer persoonlijk langs. Aanmelden van gezinnen kan ieder voorjaar.

♦ TRAJECTEN – hulp voor langere tijd
Vrijwilligers die langer betrokken willen zijn bij mede-Zwollenaren kunnen dat doen middels één van de 4 Trajecten:
Buurten met Boodschappen: vrijwilligers brengen maandelijks een boodschappenpakket op maat langs, mét een momentje van ontmoeting.
Buurten met Feestjes: een groep geeft vaker of eenmalig een pakket met spulletjes voor een leuk feestje. Bijvoorbeeld voor een verjaardag, uitje, jubileum of geboorte.
Buurten bij Ouderen:  twee of drie vrijwilligers bezoeken individuele ouderen die thuis of in een  zorginstelling wonen.
Buurten bij een Zorginstelling: vrijwilligers doen op regelmatige basis activiteiten met/voor mensen in een zorginstelling.

♦ STATUSHOUDERS – hulp voor Nieuwe Zwollenaren
Stichting Present Zwolle heeft een hecht netwerk van honderden vrijwilligers die hart hebben voor Nieuwe Zwollenaren. Op allerlei manieren zetten zij zich actief in voor Statushouders. Bijvoorbeeld via taalgroep Klets & Koek of door (taal)maatje te worden. Maar ook door te helpen bij allerlei praktische hulpvragen.