Budgetbeheer Kampen

Heeft u weinig of geen grip op uw uitgaven? Stress door uw administratie en/of (dreigende) betaalachterstanden? Dan is het handig als er iemand mee kijkt. Dit kan een budgetbeheerder van de gemeente Kampen zijn.

De budgetbeheerder zorgt voor overzicht in uw administratie en maakt een budgetplan. Uw inkomen komt bij de gemeente binnen en de budgetbeheerder betaalt uw vaste lasten. U krijgt elke week of maand geld voor boodschappen. Op ieder moment kunt u online uw betalingsoverzicht met inkomsten en uitgaven inzien.

Regeling schoolreisjes, schoolkampen en excursies

Zit uw kind op de basisschool? Dan kunt u maximaal € 150 per jaar krijgen voor schoolreisjes en excursies. Voor kinderen die op de middelbare school zitten of het MBO (tot 18 jaar) is deze bijdrage € 300 per jaar. De bijdrage is ook voor andere excursies en kampen voor kinderen, bijvoorbeeld via de sportvereniging, cultuurvereniging of kerk.

beschermingsbewind

 

 

Wat houdt bewind in?

Als iemand door zijn situatie niet goed voor zijn eigen financiën kan zorgen, kan bewind nodig zijn. Denk aan Alzheimerpatiënten, verslaafden, mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische patiënten of mensen met problematische schulden.

Wie onder bewind staat mag niet meer zelf beslissen over zijn goederen en vermogen. Maar hij blijft handelingsbekwaam. Hij mag bijvoorbeeld - zonder toestemming van de bewindvoerder of kantonrechter - wel zelf een testament maken, maar niet zijn huis verkopen.

Dubbele Kinderbijslag

 

Dubbele kinderbijslag voor thuiswonend kind met intensieve zorg

Voor een kind dat thuis woont en intensieve zorg nodig heeft, kunt u dubbele kinderbijslag krijgen.

 Wat zijn de voorwaarden

 - Uw kind is 3 jaar of ouder, maar jonger dan 18 jaar

 - Uw kind woont bij u thuis

Voorlopige Aanslag Inkomstenbelasting aanvragen

 

 

Waarom zou ik een voorlopige aanslag aanvragen?

Omdat u dit jaar al geld wilt terugkrijgen van ons. Of omdat u volgend jaar niet ineens een groot bedrag wilt betalen.

Normaal gesproken doet u volgend jaar aangifte inkomstenbelasting over dit jaar. Daarna krijgt u een definitieve  aanslag. En ontvangt of betaalt u het geld in 1 keer.

aangifte inkomstenbelasting doen

 

 

Waarom  aangifte doen?

Als u loon, een uitkering of een pensioen krijgt, houdt uw werkgever of uitkeringsinstantie daarover al belasting in en draagt deze af aan de Belastingdienst. U betaalt dus eigenlijk al belasting.

Kinderopvangtoeslag

 

 

Kan ik kinderopvangtoeslag krijgen?

U wilt dat uw kinderen goed opgevangen worden terwijl u werkt. En dat is zeker niet goedkoop. Daarom is er de kinderopvangtoeslag: een tegemoetkoming in de kosten van geregistreerde opvang. Lees hieronder de belangrijkste voorwaarden om kinderopvangtoeslag te kunnen krijgen.

U én uw partner werken of volgen een opleiding of een traject naar werk

Daardoor kunt u niet alle dagen zelf voor uw kind zorgen.

U werkt

Stichting Jarige Job

Heb jij of ken jij een kind van 4 t/m 12 jaar die zijn verjaardag niet kan vieren? Vraag dan 4 tot 6 weken voor de verjaardag een verjaardagsbox aan via onderstaand formulier.

 

weggeefschuur

  

Voor wie is de Weggeefschuur Kampen

De weggeefschuur Kampen is voor mensen die weinig te besteden hebben. Door het inzamelen van (tweedehands) spullen en deze aan te bieden in de Weggeefschuur willen wij mensen die het financieel moeilijker hebben een steuntje in de rug geven

Tijdens openingstijden kunt u spullen inbrengen

Pagina's