Energietoeslag 2022

Voor veel huishoudens gaat de energierekening omhoog. Daarom krijgen inwoners met een laag inkomen een energietoeslag van € 800.

Voorwaarden:

Stichting Dierenvoedselbank Zwolle (Kampen)

Stichting Dieren Voedselbank Zwolle ondersteunt Zwolse huishoudens die in financiële moeilijkheden verkeren om hun huisdieren toch een goed leven te kunnen geven. Voornamelijk met voedselpakketten en advies, maar als het nodig is mogelijk ook met diergerelateerde producten zoals een mand of riem. De stichting biedt tijdelijke hulp. Cliënten zitten meestal in een traject waarin het uiteindelijke doel is om weer volledige zelfstandig en financieel gezond te leven.

Dierenvoedselbank Zwolle

Sam & voor alle kinderen

Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. 1 op de 12 kinderen groeit namelijk op in armoede, ongeveer 2 per klas! Dat is heel erg veel. Via Sam& krijgen ouders en intermediairs gemakkelijk toegang tot organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. Alle kinderen moeten mee kunnen doen!

Financiën op Koers

Hulp en advies bij thuisadministratie in Kampen

Gratis hulp en advies over brieven, geld en schulden. 
Heb je bijvoorbeeld vragen over je werk of uitkering, belasting en/of toeslagen of het invullen van een formulier? Wij helpen je graag! Financiën op koers is elke werkdag bereikbaar via:

Telefoon:   038 333 59 24
Whatsapp: 06 10272050
Mail: info@financienopkoers.nl

Je kunt je ook aanmelden via www.financienopkoers.nl

Uitkering voor oudere gestopte ondernemers (Kampen)

Een IOAZ-uitkering is voor oudere zelfstandige ondernemers die gestopt zijn met hun bedrijf. Als uw inkomsten te laag zijn nadat u gestopt bent, dan vult de uitkering uw inkomen aan.

De voorwaarden voor de IOAZ-uitkering zijn:

Hulp bij wonen en gezondheid (Kampen)

Misschien is het door ouderdom, een beperking, ziekte of psychische problemen lastig voor u om thuis te (blijven) wonen. Bijvoorbeeld als u daardoor uw huis niet meer schoon kunt houden. Of als u niet meer voor uzelf kunt koken.
Vaak kunnen mensen in uw omgeving helpen. Zoals uw partner, kinderen, familie, vrienden of buren. Of er zijn voorzieningen in de buurt, zoals een klusjesdienst of een maaltijdservice. Ook zijn er vrijwilligers die u kunnen helpen. Zij kunnen bijvoorbeeld de administratie voor u bijhouden.

St. de Kern (maatschappelijk werk)

Soms loopt het leven anders dan verwacht en ontstaan er problemen. Het kan dan helpend zijn om hierover te praten met bijvoorbeeld familie, vrienden of bekenden. Maar soms kom je er echter met hen samen niet uit en kan het prettig zijn om een onafhankelijk persoon mee te laten denken over de problemen, dilemma's of vragen. Dan kan het Algemeen Maatschappelijk Werk je van dienst zijn. 

IOAW

De IOAW vult het inkomen van oudere, werkloze werknemers en hun partners aan tot het bijstandsniveau. 
De kostendelersnorm is van toepassing op de uitkering, als u met meerdere personen in een woning woont. 
Het vermogen wordt buiten beschouwing gelaten.

Voorwaarden
U komt in aanmerking voor een IOAW-uitkering als u:

  • bent geboren voor 1 januari 1965;
  • onvoldoende inkomen heeft om van te leven. Het inkomen van uw partner telt ook mee


Daarnaast moet u aan ten minste 1 van de volgende voorwaarden voldoen:

Ziektewet

Ziektewetuitkering
Kunt u door ziekte niet werken? En kunt u geen aanspraak maken op doorbetaling van loon door uw werkgever? Dan kunt u een ziektewetuitkering krijgen. Heeft u geen werkgever? Dan kunt u zich in sommige situaties vrijwillig verzekeren voor de Ziektewet.

Als u ziek wordt en geen werkgever heeft, kunt u een ziektewetuitkering aanvragen bij UWV. Heeft u wel een werkgever? Dan kan uw werkgever dat voor u doen.

WW-uitkering

WW-uitkering
Wordt u binnenkort werkloos en wilt u een WW-uitkering aanvragen? Hieronder vindt u daarover belangrijke informatie. Een handig hulpmiddel bij uw WW-aanvraag is het Stappenplan WW. Hierin staat wat u voor uw WW-aanvraag moet regelen en wanneer u dit moet doen.

Let op: vanaf het moment dat u een WW-uitkering wilt aanvragen, heeft u al een aantal plichten.

Aanvraag

U kunt uw WW-uitkering online aanvragen. U heeft hier een DigiD voor nodig.

Houd in ieder geval de volgende stukken bij de hand:

Pagina's