Soms loopt het leven anders dan verwacht en ontstaan er problemen. Het kan dan helpend zijn om hierover te praten met bijvoorbeeld familie, vrienden of bekenden. Maar soms kom je er echter met hen samen niet uit en kan het prettig zijn om een onafhankelijk persoon mee te laten denken over de problemen, dilemma's of vragen. Dan kan het Algemeen Maatschappelijk Werk je van dienst zijn. 

Wij houden ons bezig met de diverse moeilijkheden waar mensen tegenaan lopen. Denk hierbij aan problemen die ontstaan bij bepaalde levensgebeurtenissen (bijvoorbeeld rouw, scheiding, verwerking). Deze problemen kunnen invloed hebben op uw sociale contacten (bijvoorbeeld relatieproblemen, relatie met werk, assertiviteit), de kwaliteit van leven (somberheid, zingeving, burn-out klachten), dagelijks functioneren (contact met instanties, omgaan met geld/schulden, werk/school, daginvulling) en alle andere dilemma's waar je tegenaan kunt lopen. 

Samen met een maatschappelijk werker ga je, tijdens een kortdurend traject, op zoek naar de juiste route om antwoord te krijgen op jouw hulpvraag of een oplossing voor jouw probleem. Sommige problemen zijn (nu) niet op te lossen, maar samen met een maatschappelijk werker kan je wel leren hoe je hier beter mee om kunt gaan of minder last van kunt hebben. 

Hoe kan ik mij aanmelden? 
Aanmelden kan telefonisch, op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 038 - 456 97 00. Aanmelden kan ook door middel van het aanmeldformulier op de website. Bij dringende zaken adviseren wij om te bellen, één van de collega's kan je dan te woord staan. 

Geen kosten
Aan onze ondersteuning zijn geen kosten verbonden.