Heeft u geldproblemen, schulden of betalingsachterstanden? Voor hulp bij of advies over uw financiële situatie kunt u bij de gemeente Kampen terecht voor een gratis telefonisch advies. Dit noemen we een informatiegesprek.Hulpvraag online melden Download meldformulier (pdf)Blijkt tijdens het informatiegesprek dat meer hulp nodig is om uw schulden op te lossen? U kunt dan begeleiding krijgen of worden doorverwezen. De gemeente beslist welke begeleiding u aangeboden krijgt. U bepaalt zelf of u daar gebruik van maakt. Het kan gaan om een budgetadvies, schuldregeling of budgetbeheer. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen bij uw administratie of het aanleren van financiële vaardigheden.

Voorkom dat u schulden krijgt of dat u door schulden (verder) in de problemen raakt. Meld u daarom zo vroeg mogelijk!

Nadat u zich heeft gemeld neemt de gemeente telefonisch contact met u op. In het informatiegesprek kijken wij met u naar uw financiën en krijgt u advies. Wij vragen naar uw woonsituatie, uw inkomen en uw uitgaven, uw vermogen, of er schulden zijn en hoe uw administratie is.

De gemeente Kampen werkt samen met Financiën op Koers (externe link), Vloeddijk 79 in Kampen. Zij kunnen u helpen met het doen van een belastingaangifte, het aanvragen van toeslagen, het invullen van een formulier of begeleiding bij uw thuisadministratie. Ook als u geen gebruik maakt van de schuldhulpverlening door de gemeente, kunt u daar terecht voor advies.