Inbit (refurbished laptops, smartphones)

Inbit is de ICT tak van het participatie-aanbod van WerV.  Inbit ontvangt bruikbare tweedehands smartphones, laptops, computers (desktops), schermen en diverse randapparatuur, zoals beamers, van bedrijven en instellingen. Deze apparatuur ondergaat een refurbish proces. Iedere laptop en desktop wordt intern gewiped en extern volledig schoongemaakt en getest. Eventuele defecten worden gerepareerd.

Parentshouse Zwolle

In juli 2022 is het eerste Parentshouse in Zwolle geopend in de wijk AA-landen. De woning heeft 4 wooneenheden, met verder gedeelde voorzieningen en is bestemd voor inwoners uit de gemeente Zwolle. Het Parentshouse is toegankelijk voor alle inkomensgroepen. De gezamenlijke ruimten (woonkamer, keuken en badkamer zijn ingericht. De kamers worden gestoffeerd opgeleverd. Je eigen kamer richt je zelf in. Huurprijzen variëren van € 434,- tot € 490,- inclusief servicekosten en een voorschot voor gas/water/licht.

Stichting Waymaker

Wij  helpen eenzame personen en gezinnen die onder de armoedegrens leven doormiddel van gratis kleding, voedsel-geschenkpakketten, warme maaltijd, knipbeurt en het organiseren van crea-middagen..​

Inloopspreekuur:
Iedere donderdag ochtend van 10:00 tot 11:00
Stadshagenallee 7 8043 ZA Zwolle (naast tankstation de Esso)

Contact
Telefoonnummer: 038-2024000
Mailadres: info@stichtingwaymaker.nl

Eetcafé er is hoop Zwolle

Het Eetcafé biedt gasten in een gezellige en ontspannen sfeer een gratis maaltijd aan.
De gasten van het Eetcafé hebben diverse achtergronden en redenen om aan te schuiven. Sommige gasten hebben een kleine sociale kring en zoeken vooral contact, anderen zijn blij met een gratis maaltijd om financiële redenen. Weer anderen zijn (tijdelijk) zonder vaste woonplaats of slagen er voor zichzelf minder in om een goede maaltijd klaar te maken.

Onder de Pannen Zwolle

Sinds 2023 is de gemeente Zwolle aangesloten bij Onder de Pannen. Creating Balance is de lokale uitvoerende partner. 

Zo werkt verhuren via Onder de Pannen

KrijgdeKleertjes

Via deze website ruil je in een paar stappen een pakket met te kleine kinderspullen voor een pakket met spullen die bij jouw kinderen passen. Gewoon via internet, op een moment dat het jou uitkomt.

De stappen op een rij

Lid worden: word gratis lid van KrijgdeKleertjes.

Geef:

één oudertoeslag voor studenten 2024(DUO)

Als student kunt u extra studiefinanciering krijgen als u naast uw opleiding een kind verzorgt: de eenoudertoeslag. U moet wel voldoen aan de voorwaarden voor studiefinanciering.

U krijgt de toeslag als:

eenmalige tegemoetkoming energiekosten studenten (DUO)

Studenten die voldoen aan de voorwaarden, krijgen eenmalig een tegemoetkoming in de energiekosten van € 400,-. Deze regeling is bedoeld om studenten die op basis van het inkomen van de ouders recht hebben op een aanvullende beurs, te helpen met de gestegen energiekosten.

Tegemoetkoming gemiste basisbeurs (ho)

Als u tijdens het leenstelsel (2015-2023) 1 of meer jaren hebt gestudeerd, hebt u in die periode geen basisbeurs gehad. U krijgt daarvoor een financiële tegemoetkoming.

Voorwaarden

Tegemoetkoming voor deeltijders DUO

Als u een opleiding in deeltijd volgt, hebt u geen recht op studiefinanciering. U kunt wel een tegemoetkoming voor deeltijders aanvragen. Er zijn een paar voorwaarden.

Voorwaarden

Pagina's