Energietoeslag 2022

De prijzen van energie zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Voor inwoners met een laag inkomen is er daarom in 2022 extra geld om de energiekosten te betalen. Dat is de eenmalige energietoeslag. Deze toeslag is € 800.

Voorwaarden

Stichting Dierenvoedselbank Zwolle (Kampen)

Stichting Dieren Voedselbank Zwolle ondersteunt Zwolse huishoudens die in financiële moeilijkheden verkeren om hun huisdieren toch een goed leven te kunnen geven. Voornamelijk met voedselpakketten en advies, maar als het nodig is mogelijk ook met diergerelateerde producten zoals een mand of riem. De stichting biedt tijdelijke hulp. Cliënten zitten meestal in een traject waarin het uiteindelijke doel is om weer volledige zelfstandig en financieel gezond te leven.

Dierenvoedselbank Zwolle

Weggeefwinkel Dubbelgoed

Wat is er fijner dan jezelf of jouw gezin te kunnen verrassen met gratis kleding, zodat iedereen er tip-top uitziet en er geld overblijft voor fruit, een ijsje of een dagje uit. Kom lekker shoppen in onze weggeefwinkel. 

Mentruatie Uitgifte Punt (MUP)

Als je moet rondkomen van een beperkt budget in de week, gaat dat geld grotendeels op aan eten en drinken. Maar van dat geld moeten ook verzorgings- en hygiëneproducten gekocht worden. Dat maakt dat er soms geen geld is voor maandverband of andere menstruatieproducten. Menstruatieproducten moeten voor iedere vrouw beschikbaar zijn die het nodig heeft. Het Armoedefonds stelt daarom gratis menstruatieproducten beschikbaar via lokale hulporganisaties en andere laagdrempelige locaties.

Gratis bellen

Heeft u een uitkering? Bent u chronisch ziek of heeft u een beperking? Of krijgt u hulp bij uw geldzaken? Dan moet u vaak allerlei instanties bellen.
Om tegemoet te komen in de telefoonkosten, kunt u gebruikmaken van de app van BuenO Telecom. Hiermee kunt u gratis bellen naar bijvoorbeeld de gemeente, uitzendbureaus, UWV, uw huisarts, zorgverzekeraar of energieleverancier.

Hoe werkt het?
De gemeente Zwolle heeft afspraken met BuenO Telecom over het gebruik van een bel-app. Met deze app kunt u gratis bellen naar instanties. 

Kindregeling

Kinderen moeten zo veel mogelijk kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Bijvoorbeeld door muziek- of dansles te volgen of door mee te doen met activiteiten van school. Voor ouders met een laag inkomen is dit vaak lastig. Daarom is er de Kindregeling.

Met deze regeling kunt u een bijdrage krijgen voor schoolkosten en kosten van kunst en cultuur. Dit zijn enkele voorbeelden:

Sociaal Raadslieden

De Sociaal Raadslieden van De Kern brengen orde aan in je administratie, geven je inzicht in je financiële situatie en helpen je deze gezond te krijgen en te houden. Heb je geldzorgen of heb je vragen rondom inkomen en schulden, bijvoorbeeld vanwege de Coronacrisis? Wij helpen je graag verder!

Aansluitend bij de Sociaal Wijkteams hebben Sociaal Raadslieden en het Op Orde punt een open inloop. Een afspraak maken is niet nodig.

Sam & voor alle kinderen

Schoolspullen, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal voor alle kinderen in Nederland, maar niet elke ouder kan het betalen. 1 op de 12 kinderen groeit namelijk op in armoede, ongeveer 2 per klas! Dat is heel erg veel. Via Sam& krijgen ouders en intermediairs gemakkelijk toegang tot organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. Alle kinderen moeten mee kunnen doen!

In de blauwe schuur

In de Blauwe Schuur is een mini-weggeefwinkel in de gezellige wijk Assendorp.

Openingstijden
De schuur aan de Molenweg 150 is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur. In de maand augustus is de weggeefwinkel gesloten!

Leerlingenvervoer

Is het ver reizen naar de school van uw kind ? Kan uw kind niet zelf naar school reizen door een beperking? Dan heeft u misschien recht op leerlingenvervoer.
Bij leerlingenvervoer gaan wij uit van een leerling die zo zelfstandig mogelijk naar en van school reist. De zelfredzaamheid van de leerling wordt hierbij gestimuleerd en ontwikkeld.

Leerlingenvervoer is vervoer naar:

Pagina's